Božična večerja po receptu prejemnika Michelinove zvezdice

Vsi, ki radi kuhate ter uživate v dobri hrani in pijači, izbiri in pripravi praznične večerje zagotovo posvetite veliko truda.

Da vam letošnje leto olajšamo priprave, smo za vas pripravili idejo za božični meni. Recept nam je zaupal prejemnik Michelinove zvezdice Uroš Štefelin iz Vile Podvin.

Kuhinja chefa Uroša je poklon slovenski kulinarični tradiciji. Obuja pozabljene tradicionalne slovenske jedi in napitke, uporablja sezonske sestavine z domačega vrta in z okoliških kmetij. S sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo dediščinske jedi nadgradi v jedi nove slovenske kuhinje.

Čeprav bomo letos praznovali v malce ožjem krogu, je prav, da je naša božična večerja prav tako nepozabna.

Prepeličja prsa in račja jetra na karameliziranem jabolku, rdeče zelje z jagodičevjem in omaka iz malinove marmelade

 

PREPELIČJA PRSA

 

Sestavine:
4 prepelice
sol, poper

Priprava:
Prepelicam odstranimo prsa in nogice.
Očistimo vseh kožic in kosti.
Rahlo solimo, posujemo z belim poprom.
Kuhamo 2 uri na 54ºC v vakuumu.

 

RAČJA JETRA NA KARAMELIZIRANEM JABOLKU

Sestavine:
400 g račjih jeter
2 jabolki
100 g sladkorja
0,5 dcl konjaka
2 dcl jušne osnove
100 g masla
olivno olje

Priprava:
Račja jetra narežemo na 50 g rezine in jih zamrznemo.
Na razgreti ponvi na olivnem olju hitro opečemo račja jetra na obeh straneh. Prilijemo konjak, nato pa govejo osnovo. Kuhamo 3 minute.
Maslo in sladkor karameliziramo. Dodamo na rezine narezana jabolka ter popečemo na obeh straneh.

 

RAČJA JETRA NA KARAMELIZIRANEM JABOLKU

Sestavine:
400 g račjih jeter
2 jabolki
100 g sladkorja
0,5 dcl konjaka
2 dcl jušne osnove
100 g masla
olivno olje

Priprava:
Račja jetra narežemo na 50 g rezine in jih zamrznemo.
Na razgreti ponvi na olivnem olju hitro opečemo račja jetra na obeh straneh. Prilijemo konjak, nato pa govejo osnovo. Kuhamo 3 minute.
Maslo in sladkor karameliziramo. Dodamo na rezine narezana jabolka ter popečemo na obeh straneh.

 

RDEČE ZELJE Z JAGODIČEVJEM 

 

Sestavine:
300 g rdečega zelja
150 g jagodičevja
sol, beli poper, sladkor

Priprava:
Narezano rdeče zelje pražimo do mehkega, solimo, popramo, dodamo sladkor.
Dodamo jagodičevje, premešamo in pokuhamo cca 2 minuti.

Vilo Podvin v Radovljici lahko obiščete tudi z gourmet darilnimi paketi SelectBox. V ponudbi lahko izbirate med tremi različnimi darilnimi paketi Miza za dva, Dobra Miza ali Ekstravagantna večerja, v katerih prejmete 3- ali 4-hodno večerjo oz. kosilo.

SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!